Jak vybrat správný jed na krysy a potkany

Jakmile se k Vám domů nastěhují potkani či krysy, není na co čekat. Tito nezvaní hosté dokáží za sebou zanechat pořádnou paseku a navíc jsou přenašeči řady onemocnění. Jak se ale potkanů a krys účinně zbavit?
Jed na krysy a potkany

Jed na potkany a krysy – nejúčinnější řešení

Pokud nechcete za pár dní znovu řešit, jak se zbavit potkanů, bude sázkou na jistotu použití jedu na krysy a potkany. V dnešní době je prodej jedů na potkany a krysy legislativně omezen a profesionální jed na potkany je určen pouze pro speciální deratizační stanice. Avšak i jako běžný uživatel máte stále na výběr vysoce účinné jedy k hubení potkanů a krys. Při výběru je však třeba věnovat pozornost obsaženým účinným látkám. Na trhu můžete narazit v podstatě na dvě látky užívané v jedech na potkany a krysy. Obě dvě látky obsahují antikoagulační rodenticidy, které v těle blokují využití vitamínu K, který je nezbytný pro funkci srážení krve. V důsledku toho dochází po požití k samovolnému vnitřnímu krvácení. Jaký je ale v těchto látkách rozdíl?

  • Bromadiolon – tuto látku můžete nalézt ve velkém množství jedů na trhu. Při výzkumu této látky se však zjistilo, že je poněkud méně účinná, jelikož některé druhy hlodavců, především pak krysy a myši jsou vůči ní často rezistentní.
  • Brodifacoum – je velice silná a účinná látka, která dobře funguje již po jednorázové konzumaci. 

Pokud se tedy chcete krys a potkanů opravdu zbavit, vybírejte jed na hlodavce, který obsahuje právě tuto látku, zvanou Brodifacoum.

Samoobslužné sáčky – jednička mezi jedy na potkany a krysy

Jed na krysy a potkany ve formě pasty dávkované v jednotlivých sáčcích je velice účinným a přitom snadno aplikovatelným způsobem likvidace potkanů. Jaké jsou další přednosti tohoto typu jedu?

  • Odolné proti vlhkosti - tyto sáčky můžete použít i vlhčích místech, které mají právě potkani a krysy tak rádi.
  • Snadná aplikace - tato forma jedu na potkany a krysy se velmi snadno dávkuje a díky papírovému obalu snadno rozpoznáte, zda ho hlodavci již ochutnali.
  • Bezpečnost – samoobslužné sáčky se umisťují vždy do označených deratizačních staniček na bezpečné místo. Na rozdíl od využití otráveného zrní či granulí se nemůže stát, že by hlodavci jed roznášeli po domě, a tím ohrozili jeho ostatní obyvatele.

Z naší nabídky Vám můžeme nabídnout samoobslužné sáčky Ratzia Bag, které obsahují právě nejúčinnější látku zvanou Broudifacoum a tak perfektně fungují při hubení všech hlodavců, jako jsou krysy, potkani i myši.

Jed na mysi

Umístění jedu – to není žádná věda

Jed na potkany a krysy je zapotřebí vždy umístit do deratizačních staniček, které budou označené tak, aby bylo zřejmé, že obsahují nebezpečný přípravek. Tím zajistíte bezpečí pro všechny živé tvory, kteří se mohou v domě vyskytovat. Umístění jedu v této staničce je poté snadné, ale doporučujeme si vždy nejprve přečíst bezpečnostní návod k použití.

1. Aplikační dávka - pro hubení potkanů a krys, umístěte do jedné deratizační staničky vždy 5-10 sáčků tedy 100-200g jedu, abyste měli jistotu, že jed na tyto větší tvory zaručeně zabere.

2. Výběr oblasti častého výskytu hlodavců - vyberte místo, kde jste zaznamenali největší pohyb krys či potkanů. Tuto oblast nijak nečistěte, pouze odstraňte všechny potraviny nebo jiná vnadidla, která by mohla odpoutat jejich pozornost.

3. Umístění jedu na krysy a potkany - samoobslužné sáčky umístěné ve staničce poté do těchto míst připevněte, avšak dejte pozor, aby to nebylo na dosah dětí či domácích zvířat.

První účinky jedu – kdy je očekávat?

Jed na potkany a krysy začíná účinkovat okamžitě po požití, avšak první příznaky otravy se mohou objevit až v intervalu 3-10 dní, podle velikosti a odolnosti jedince. Možná si říkáte, že je to celkem dlouhá doba, ale věřte, že to bude spíše předností než nedostatkem.

  • Potkani jsou totiž velice chytrá stvoření, a pokud si všimnou, že po konzumaci této potraviny ostatní hynou, už se k ní ani nepřiblíží a budete muset hledat další možnosti. V tomto případě potkani ani krysy nebudou mít žádné podezření a do návnady se postupně všichni s chutí pustí a bude po problému.
  • Druhou, neméně důležitou výhodou tohoto jedu na potkany a krysy je, že díky postupné ztrátě krve mají obrovský pocit žízně, a tak se zpravidla vydávají ven hledat zdroj vody a zpět k Vám domů se již nevrátí. Vám tedy odpadá starost s jejich odklízením a nemusíte se bát, že by zůstali na nějakém méně dostupném místě.

Doufáme, že již víte, jak vybrat ten správný a účinný jed na krysy a potkany a přejeme Vám hodně úspěchů, ať se těchto nezvaných návštěvníků již nadobro zbavíte.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?