Jak vybrat správný kurník pro 5 slepic

Plánujete pouze malé hejno slepic a hledáte, který kurník bude pro holky, ale i pro Vás ten nejlepší? Každý chovatel má jiné představy, jak by měl vypadat ten správný kurník pro slepice, a proto si zde popíšeme tři různé druhy kurníků a vysvětlíme si, jaké jsou v nich rozdíly. Tak pojďme na to!
Kurnik pro 5 slepic vyber

Rozměry kurníku pro 5 slepic

Pokud plánujete chov do 5 slepic, pak pro Vás bude ideální kurník s podlahovou plochou 1-1,5 m2, podle toho, jak je rozvržen prostor kurníku. Menší kurník pro 5 slepic nedoporučujeme, aby se v něm holky nemačkaly, ale zároveň by kurník pro slepice neměl být ani o moc větší, aby v něm bylo drůbeži příjemně i v chladném počasí. Při plánování kurníku však počítejte také s výběhem, který by měl mít výměru minimálně 20m2.

Kurník pro 5 slepic

Při vybírání kurníku pro 5 slepic Vám můžeme doporučit hned tři druhy kurníků. Každý z kurníků má jinak řešené umístění kukaní, hřadů a také možnosti čištění. Záleží pak už jen na Vás, který kurník pro 5 slepic Vám bude nejvíce vyhovovat. Všechny tři jsou však vyrobené z vícevrstvého HPL laminátu, který je velmi pevný, odolný a vydrží opravdu řadu let bez známek opotřebení. Tento materiál je navíc výborným izolantem mezi vnitřním a vnějším prostředí, takže nemusíte hledat zateplený kurník pro 5 slepic. Další z velice důležitých vlastností tohoto materiálu je, že minimalizuje množení roztočů-čmelíků v kurníku. Materiál kurníku je totiž velice hladký a tak neposkytuje vhodné podmínky pro tyto drobné parazity.

 

Srovnání kurníků pro 5 slepic

 

 
 Kurník pro slepice
 POLLY CLASSIC XL

 
 Kurník pro slepice
 POLLY GOTHIGUE XL

 
 Kurník pro slepice
 POLLY FARM 2XL

 Rozměry kurníku

 95x145x97 cm

 115x135x97 cm

 120x100x100 cm

 Počet hřadů

 2

 2

 2

 Počet snáškových hnízd

 2

 2

 3

 Vnější kukaně

 ANO

 ANO

 NE

 Výsuvný trusník

 ANO

 NE

 NE

 Otevírací střecha

 NE

 NE

 ANO

 Snadné rozložení pro čištění

 ANO

 ANO

 ANO

 Materiál odolný proti napadení čmelíky

 ANO

 ANO

 ANO

 Hmotnost

 40 kg

 50 kg

  50 kg


Montáž kurníků

Kurníky pro slepice vyrobené z HPL laminátu zvládne sestavit a rozložit opravdu každý.  K sestavení totiž nepotřebujete žádné nářadí, jelikož technologie kurníků využívá patentovaný zámkový systém, jak si můžete prohlédnout na videu níže. Věříme, že ani s jedním z těchto kurníku neuděláte chybu, ba naopak budete nadšeni z toho, jak kurník skvěle vypadá, jak snadno se čistí a také kolik dlouhých let bude vám i vašim slepičkám sloužit.

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?